Workshop TIG lassen

Deze workshop wordt aangeboden in het Nederlands en het Engels.

Heb jij al de introductieworkshop gevolgd, en ben je toe aan een verdiepingsslag? Bij deze workshop wordt er dieper ingegaan op het TIG lassen, de theorie hierachter en natuurlijk de technieken die bij deze las soort horen.

Wat kun je verwachten?

TIG lassen is een van de lastigste lastechnieken om onder de knie te krijgen. Deze beweging vergt wat oefening: trek je de elektrode niet snel genoeg terug, dan komt deze vast te zitten aan het materiaal en moet je weer opnieuw beginnen. Lukt het wel de vlamboog te ontsteken, dan verbind je de wolfraam elektrode hiermee met het werkstuk en ontstaat er een smeltblad. Een ‘plasje’ vloeibaar materiaal, dat al tijdens het lassen afkoelt. Met de andere hand voeg je een lasstaaf toe aan het smeltblad, dit is het toevoegmateriaal. De druppels die er door de hitte van afsmelten, vormen samen met het te lassen materiaal: de lasverbinding. Je beweegt de toorts en het toevoegmateriaal vervolgens heel constant langs de te leggen las.

Vanwege de kleine groep, maximaal vier deelnemers, heeft de trainer alle tijd voor jou vragen. Hij geeft je de hulp die je nodig hebt zodat jij goede las kunt leggen met deze techniek.

Praktische informatie

Dagen en tijden: zaterdagen van 12:00 uur – 15:00 uur

Duur: Iedere cursus duurt 3 uur

Materiaal: Inclusief het gebruik van het lasapparaat

Prijs: €150,-

Taal: Nederlands

Over de trainer

De trainer heeft enorm veel ervaring met verschillende soorten lastechnieken. Denk hierbij aan MIG/MAG lassen, TIG lassen en elektrode lassen. Ook heeft hij veel verstand van onder andere het verfspuiten van auto’s, hij is dus van vele markten thuis! Hij neemt de tijd voor je vragen en helpt je graag op weg.

De workshop gaat door bij tenminste drie inschrijvingen

Als we 48 uur voor aanvang van de workshop minder dan 3 inschrijvingen hebben, hebben wij het recht om de workshop te annuleren en jou te vragen een nieuwe tijd te kiezen.

Event Details
Event Tags